Wasserstrich Special wint aan tint

De lange, slanke gevelstenen uit de Wasserstrich Special collectie van Wienerberger zijn erg in trek bij architectuurliefhebbers. Die liefde zal extra vleugels krijgen door de introductie van drie nieuwe, ingetogen kleuren: het zachte Orientrood en de grijsnuances Sablé en Grisaille.

Ten dienste van de architectuur

De nieuwe kleuren staan 100% ten dienste van de architectuur en injecteren die met een stijlvolle tijdloosheid. Het zachte Orientrood met zijn aards karakter getuigt van warmte en temperament. De lichte en luchtige grijstinten Sablé en Grisaille voegen zich gezwind naar andere kleuren, vinden daardoor overal een plek en verzachten het totaalbeeld van een gebouw.

Ruwe elegantie

De drie nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar in langformaat (Orientrood ± 495x100x38, Grisaille ± 535x105x40 en Sablé ± 510x100x40 mm) en delen met de rest van de collectie een ruwe elegantie. Want de lange, slanke stenen uit de Terca Wasserstrich Special collectie hebben een ruw kantje. De verweerde, licht geschaafde look wordt bekomen door een slimme mix van natuurlijke klei en water tijdens een uniek productieproces. De klei wordt in een mal geperst, gewalst, en daarna ontkist volgens de Wasserstrich-methode.

Op de matte, onbezande steen krijgen allerlei kleurschakeringen vrij spel. Sommige stenen dragen bovendien een engobe: een extra kleilaagje dat de nuances van de steen nog meer in de verf zet. Liefhebbers weten waarom.

 

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 22/02/2018 – 04/03/2018, hal 5, stand 309

Contacteer ons
François Gehot Two cents
Sabine Merlevede Marketing & Communication, Wienerberger
François Gehot Two cents
Sabine Merlevede Marketing & Communication, Wienerberger
Over Wienerberger

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en -klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Wienerberger
Kapel ter Bede 88
B-8500 Kortrijk