Slanke keramische lei Bellus van Wienerberger

Dakparel voortaan ook beschikbaar in agaatgrijs

Wie zweert bij de klare lijn, weet de slanke en lichte keramische lei Bellus van Koramic ongetwijfeld te appreciëren. Met deze keramische lei en de bijhorende hulpstukken krijgt men immers een dak dat visueel in één strakke lijn doorloopt. Door de recente uitbreiding van het kleurenpalet met agaatgrijs beschikt de Bellus nu over nog meer troeven. Voortaan is de keramische lei beschikbaar in een kameleontisch spectrum aan tinten dat reikt van antraciet mat over agaatgrijs tot natuurrood en terra bruin.

Duurzaam, ook in kleur

De keramische lei Bellus is kleurvast dankzij het engobeproces. Een fijne, matte deklaag wordt vastgebakken in de klei. Dat levert een esthetisch veel verfijnder en ook een duurzamer resultaat op dan een gecoate afwerking. De ademende en kleurvaste engobelaag is bestand tegen krassen en UV-licht.

Duurzaamheid zit de Bellus trouwens in het DNA. De keramische lei wordt vervaardigd met lokale en recycleerbare grondstoffen en legt een minimale claim op onze leefomgeving, hetgeen wordt gestaafd door het strenge natureplus milieulabel.

Pluimgewicht met punch

De Bellus keramische lei is verrassend dun en licht van gewicht. Daarmee leent ze zich zowel voor renovaties, dikwijls met behoud van de bestaande dakstructuur, als voor nieuwe woningen met een hedendaagse vormgeving.

Ondanks haar pluimgewicht heeft de Bellus dezelfde eigenschappen als ‘gewone’ keramische kleidakpannen inzake vorst- en brandbestendigheid, vormvastheid, levensduur, waterdichtheid en chemische stabiliteit. Een charmante dakparel met onverwacht veel punch dus.

www.wienerberger.be

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 22/02/2018 – 04/03/2018, hal 5, stand 309

 

Contacteer ons
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Sabine Merlevede Communication - Marketing, Wienerberger
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Sabine Merlevede Communication - Marketing, Wienerberger
Over Wienerberger

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en -klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Wienerberger
Kapel ter Bede 88
B-8500 Kortrijk