Nieuwbouw- of renovatieplannen? Wienerberger wijst u de juiste weg

Wie denkt aan bouwen of renoveren, moet tijdens Batibouw zeker een informatief bezoek aan de stand van Wienerberger in zijn agenda noteren. Met de oplossingen voor gevel en dak die u daar ontdekt, geeft u uw woning een stevige, mooie, energiezuinige en onderhoudsvriendelijke buitenschil. Bovendien krijgt u met deze oplossingen meer wooncomfort en eventueel zelfs meer binnenruimte. Tijdens uw verkenningstocht kunt u meteen deelnemen aan de Batibouw wedstrijd van Wienerberger en misschien 5000 euro aan keramische bouwmaterialen in de wacht slepen.

Eco-brick: de gevelsteen voor meer isolatie of binnenruimte

Op de stand van Wienerberger kunt u kennismaken met een ijzersterk klavertje vier aan keramische bouwoplossingen. Een eerste blikvanger is de Eco-brick. Deze bijzondere gevelsteen is tot 3 cm smaller dan de gebruikelijke gevelstenen, en beschikt verder over exact dezelfde kenmerken en kwaliteiten. Het voordeel van die slanke lijn is dat u tot 3 cm dikker kunt isoleren of extra binnenruimte creëren. In combinatie met de Porotherm PLS Lambda binnenmuursteen van Wienerberger wint u daarvoor zelfs 4,5 cm.

Iluzo: de gevelsteen die verlijmd lijkt maar klassiek is gemetseld

De tweede grensverleggende oplossing van Wienerberger is de Iluzo. Opmerkelijk aan deze gevelsteen is dat hij klassiek wordt gemetseld met mortel, maar oogt als verlijmd. Daardoor krijgt u een gevelvlak dat niet wordt doorbroken door voegen. Dat doet de tinten van de baksteen volop tot hun recht komen en levert een massief en sterk expressief gevelvlak op.

Het geheim van de Iluzo zit ‘m in een ingenieuze uitholling in het legvlak, waar ruimte is voor de 12 mm dikke mortellaag.

Keramische lei Bellus: de kampioen van de lichtgewichten

De Bellus bundelt een hele resem kwaliteiten in een ogenschijnlijk eenvoudige keramische lei. Zij is de ideale oplossing voor wie zijn dak een strak, hedendaags uitzicht wil geven. Dat is te danken aan de dunne voetzijde en de aangepaste breedte van de vorst, die samen maken dat het dakvlak schijnbaar naadloos doorloopt. Speciale hulpstukken zorgen voor een feilloze finishing touch. Voor renovaties is de Bellus meer dan een aanrader. Door haar geringe gewicht is het dikwijls niet nodig om de dakstructuur te vernieuwen.

Façabrik: energetische verjongingskuur voor uw bestaande gevel

Langs een niet-geïsoleerde gevel gaat veel warmte verloren. Het loont dus zeker de moeite om een bestaande gevel na te isoleren. Met het Façabrik buitenisolatiesysteem van Wienerberger slaat u twee vliegen in een klap. U kunt een optimale isolatiedikte combineren met een compleet nieuwe geveluitstraling, ook als de beschikbare breedte beperkt is. Façabrik bestaat uit een isolatieplaat in EPS die met kleefmortel en een mechanische bevestiging tegen de bestaande buitengevel wordt aangebracht. De isolatiedikte kunt u aanpassen aan uw situatie en behoeften. Aan de buitenzijde is de isolatieplaat afgewerkt met een wapeningsnet en een mortellaag. Daartegen worden in tweede instantie steenstrippen gelijmd als afwerking. Die strippen zijn verkrijgbaar uit het volledige aanbod aan gevelstenen van Terca en Desimpel, wat een walhalla aan esthetische mogelijkheden opent. Ze hebben dezelfde kwaliteiten als volle gevelstenen en zijn beschikbaar in alle mogelijke metselwerkverbanden en met een verlijmd aspect of klassieke voegen.

Doe mee aan de Wienerberger wedstrijd en win voor 5000 euro aan bouwoplossingen

Tijdens uw bezoek aan de stand van Wienerberger kunt u meteen deelnemen aan de wedstrijd die de fabrikant van keramische bouwoplossingen tijdens Batibouw organiseert. Wie weet gaat u aan de haal met de hoofdprijs, te weten 5000 euro aan keramische bouwmaterialen voor nieuwbouw of renovatie. Winnen doet u trouwens altijd, want wie zich goed informeert en voor kwaliteitsvolle oplossingen kiest, krijgt een nieuwbouw of gerenoveerde woning met meer wooncomfort die op termijn een hogere verkoopwaarde zal behouden.

 

Over Wienerberger

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en -klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Wienerberger
Kapel ter Bede 88
B-8500 Kortrijk