Kies voor energiebesparing+++ met de Porotherm PLS Lambda keramische binnenmuursteen

Het Porotherm Lijm-Systeem van Wienerberger werd speciaal ontwikkeld om binnenmuurstenen te verlijmen. Als volgende stap in de productontwikkeling pakt Wienerberger uit met de PLS Lambda, die een betere isolatiewaarde heeft maar voor de rest exact dezelfde kwaliteiten en voordelen kan voorleggen als zijn ‘gewone’ broer. En dat zijn er nogal wat.

Beter isolerend en nog even sterk

Geslaagde productontwikkeling zit dikwijls in de details. Bij de Porotherm PLS Lambda draait alles om de perforaties van de binnenmuursteen. In plaats van in de breedte zoals gebruikelijk, zijn de perforaties in de lengterichting aangebracht. Aan het aandeel perforaties werd dus niet geraakt, zodat de druksterkte dezelfde is gebleven.

Wat wel is gewijzigd, is de isolatiewaarde. De warmtegeleidingscoëfficiënt of lambdawaarde (λui) van de PLS Lambda bedraagt slechts 0,185 W/mK. Dat wil zeggen dat de binnenmuursteen een aanzienlijk hogere isolatiewaarde heeft.

Budgetvriendelijke oplossing

Een hogere isolatiewaarde betekent dat er minder isolatie vereist is om aan de epb-eisen of aan ambitieuzere verwachtingen te voldoen. Dat heeft uiteraard een positieve invloed op uw bouwbudget.

Bovendien zorgt de PLS Lambda voor extra besparingen op het vlak van bouwknopen. De meeste bouwknopen worden epb-aanvaard volgens de voordelige basisregel 1 wanneer het binnenmetselwerk uitgevoerd wordt met PLS Lambda. Aannemers of architecten hoeven dan geen extra tussengevoegde isolerende delen te voorzien, die anders uw budget zouden bezwaren. Meteen blijft ook de draagkracht van de keramische binnenmuren compleet behouden, zodat het ontwerp van uw woning minder aan beperkingen onderworpen is.

Hoger rendement

Met het Porotherm Lijm-Systeem van Wienerberger valt heel wat rendementswinst te boeken. De lijmtechniek is eenvoudig en verloopt vlot. Door de afwezigheid van bouwvocht kan de afwerking veel sneller van start gaan en is uw woning sneller beschikbaar. Op milieuvlak wordt er heel wat winst gescoord door een lager waterverbruik en het vermijden van bouwafval.

Professionele plaatsers hebben door de lengte van 500 mm  minder handelingen nodig om sneller een bepaalde oppervlakte te verlijmen, wat opnieuw resulteert in een hoger rendement.

Een rijke voorraad voordelen

Met dezelfde wandopbouw en isolatiedikte krijgt u een betere isolatiewaarde en dus een lagere energiefactuur. Omdat er extra materialen wegvallen, zal uw architect sneller klaar zijn met de details, de meetstaten en de lastenboeken. Daardoor zal ook de uitvoering vlotter verlopen, vermits er minder coördinatie nodig is, wat meteen het risico op fouten verkleint. Het lijmsysteem biedt gelegenheid tot een snelle en kwaliteitsvolle uitvoering. Stuk voor stuk voordelen die de realisatie van uw toekomstige woning ten goede zullen komen.

Kom zelf een demonstratie bekijken

Op Batibouw organiseert Wienerberger doorlopend demonstraties waar u met eigen ogen kunt zien hoe het verlijmen van de PLS Lambda in zijn werk gaat. Het loont zeker de moeite om eens te komen kijken. Wedden dat die ervaring bij u blijft kleven?

Over Wienerberger

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en -klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Wienerberger
Kapel ter Bede 88
B-8500 Kortrijk