Iberia gevelsteen: vurig authentiek

Keramische gevelstenen mogen weer blaken van dynamiek, levenslust en kleur. Kijk maar naar de nieuwe gevelsteencollectie Iberia van Wienerberger. Met zijn expressieve textuur, individuele karakter en passionele kleurenpalet prikkelt deze handvormgevelsteen alle zintuigen.

Een steen om te voelen

Als handvormsteen positioneert de Terca Iberia collectie zich in een eeuwenoude ambachtelijke traditie. De minder strakke vormen en hoeken verrijken een gevel met diepte en beleving. De sinteringen op het oppervlak van de steen geven de gevel tastbaar karakter.

Een steen om te zien

Keramische stenen komen tot leven in en door het vuur. Dat valt duidelijk af te lezen van de Iberia die scherp stelt op de traditionele, aangenaam warme baksteenkleurnuances oranje en rood. Ideaal voor architectuur met pit en temperament.

Een steen om te smaken

De Iberia is geen gevelsteen voor lauwe compromissen, maar gaat voluit voor een rijke, ronde smaak. Hij vormt de aangewezen keuze voor bouwheren die houden van robuuste gevels met sprekende tinten en scherpe contrasten tussen licht en donker. Voorbehouden voor bouwheren met lef!

De Iberia gevelstenen zijn beschikbaar in Waalformaat (± 210x100x50 mm) in 5 donkerrode, rode en oranje kleurnuances: Iberia Catalunya, Navarra, Andalucia, Asturia en Galicia.

 

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 22/02/2018 – 04/03/2018, hal 5, stand 309

 

Contacteer ons
François Gehot Two cents
Sabine Merlevede Communication Marketing, Wienerberger
François Gehot Two cents
Sabine Merlevede Communication Marketing, Wienerberger
Over Wienerberger

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en -klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Wienerberger
Kapel ter Bede 88
B-8500 Kortrijk