Gevelsteen Archipolis: streelzacht

Op Batibouw presenteert Wienerberger de serie Archipolis, een gevelsteencollectie die niemand onberoerd zal laten. De Archipolis oefent immers een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit dankzij de afgewogen balans tussen kleur, textuur en formaat. Daarmee biedt Wienerberger bouwheren en architecten de kans om eens te meer de grenzen van de architectuur op te zoeken.

Verleidelijk kleurenpalet

De Archipolis dankt zijn kleur aan de vernevelde en gestrooide engobes aangebracht op de steen. Engobes bestaan uit een ingekleurd fijn kleipoeder dat wordt meegebakken met de steen. Voor de Archipolis resulteert dat in een kleuraanbod dat zowel rijk en warm als fris en helder oogt. Sfeer en passie vormen de ondertonen in het palet met varianten van geel, rood, bruin en zwart. Een vleugje decadentie gaat hand in hand met een innemende retrolook.

Sensuele texturen

De Archipolis schreeuwt erom aangeraakt te worden. De rijk gevarieerde oppervlaktestructuur maakt van elke gevel een abstract statement dat zowel in zijn totaliteit als in de details geëxploreerd wil worden. Want schoonheid is in het oog van de toeschouwer.

Haarscherpe belijning

Door zijn lange, smalle formaat en scherpe lijn (± 240x65x40 mm) leent de Archipolis collectie zich uitstekend voor een strakke, gelijnde gevel boordevol karakter. Dankzij het smalle Eco-brick formaat schept de keramische gevelsteen bovendien ruimte voor extra isolatiedikte of meer binnenruimte. Visuele zeggingskracht en comfortabel wonen vormen zo een onverbreekbaar geheel.

 

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 22/02/2018 – 04/03/2018, hal 5, stand 309

 

Contacteer ons
François Gehot Two cents
Over Wienerberger

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en -klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Wienerberger
Kapel ter Bede 88
B-8500 Kortrijk