De NIEUWIGHEDEN van Wienerberger op Batibouw 2018

Hieronder vindt u een volledige lijst van alle voorgestelde nieuwigheden van Wienerberger op hun BATIBOUW-stand. Klik op « lees meer » om het volledige persbericht per product te ontdekken.

Porotherm Dryfix : een revolutionair bouwsysteem, ontwikkeld met de focus op rendement

Wienerberger introduceert met Porotherm Dryfix een baanbrekende techniek voor bouwen met PLS lijmstenen. Met de Porotherm Dryfix extra spuitbus kan het voortaan nog sneller, beter en efficiënter.

Lees meer over dit product

Iberia gevelsteen: vurig authentiek

Als handvormsteen positioneert de Terca Iberia collectie zich in een eeuwenoude ambachtelijke traditie. De minder strakke vormen en hoeken verrijken een gevel met diepte en beleving. De sinteringen op het oppervlak van de steen geven de gevel tastbaar karakter. 

Lees meer over dit product

Gevelsteen Archipolis: streelzacht

Door zijn lange, smalle formaat en scherpe lijn (± 240x65x40 mm) leent de Archipolis collectie zich uitstekend voor een strakke, gelijnde gevel boordevol karakter. Dankzij het smalle Eco-brick formaat schept de keramische gevelsteen bovendien ruimte voor extra isolatiedikte of meer binnenruimte. Visuele zeggingskracht en comfortabel wonen vormen zo een onverbreekbaar geheel. 

Lees meer over dit product

Wasserstrich Special wint aan tint

De drie nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar in langformaat (Orientrood ± 495x100x38, Grisaille ± 535x105x40 en Sablé ± 510x100x40 mm) en delen met de rest van de collectie een ruwe elegantie. Want de lange, slanke stenen uit de Terca Wasserstrich Special collectie hebben een ruw kantje. De verweerde, licht geschaafde look wordt bekomen door een slimme mix van natuurlijke klei en water tijdens een uniek productieproces. De klei wordt in een mal geperst, gewalst, en daarna ontkist volgens de Wasserstrich-methode.

Lees meer over dit product

Slanke keramische lei Bellus - Dakparel voortaan ook beschikbaar in agaatgrijs

Door de recente uitbreiding van het kleurenpalet met agaatgrijs beschikt de Bellus nu over nog meer troeven. Voortaan is de keramische lei beschikbaar in een kameleontisch spectrum aan tinten dat reikt van antraciet mat over agaatgrijs tot natuurrood en terra bruin.

Lees meer over dit product

Nu ook beschikbaar in Iluzo formaat. Flexibiliteit troef met vernieuwde gevelsteencollectie Imperium

De gevelsteencollectie Imperium is toegesneden op maat van fijnproevers. Het kaleilaagje waarmee de steen is afgewerkt, geeft gevels immers een krachtige, robuuste uitstraling. Goed nieuws dus dat de collectie nu nog aan flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden wint. 

Less meer over dit product

Kleiklinkers in tegelformaat: de collectie Kwadrata van Wienerberger.  De ideale metgezel in uw tuin en rond uw woning

De kleiklinkers staan ter beschikking in een tegelformaat van 15 x 15 cm, en een diversiteit aan nuances uit de kleurenfamilies Astra (donkerrood-bruin), Caron (zwart), Lotis (grijs-beige genuanceerd) en Orion (rood-bruin genuanceerd). Het grote formaat vergemakkelijkt het legproces, wat een snelle en kwaliteitsvolle plaatsing garandeert.

Lees meer over dit product

Bezoek de Wienerberger stand op Batibouw en recupereer tot 325 euro

Centraal in hal 5 geeft Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en innovatieve totaaloplossingen, een overzicht van zijn uitgebreide assortiment aan bouwmaterialen. U vindt er alles wat een (ver)bouwer nodig heeft: Porotherm binnenmuurstenen, Koramic kleidakpannen, Terca en Desimpel gevelstenen en Wienerberger kleiklinkers.

Lees meer over deze actie en de promo van Wienerberger tijdens Batibouw

www.wienerberger.be

Batibouw, Brussels Expo, 22/02/2018 – 04/03/2018, Paleis 5, stand 309

Contacteer ons
François Gehot Two cents
Sabine Merlevede Communication - marketing, Wienerberger
François Gehot Two cents
Sabine Merlevede Communication - marketing, Wienerberger
Over Wienerberger

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en -klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Wienerberger
Kapel ter Bede 88
B-8500 Kortrijk