Aquaral - Gevelsteencollectie met uniek watermerk

Op Batibouw presenteert Wienerberger, fabrikant van keramische bouwproducten, de gloednieuwe gevelsteencollectie Aquaral. Dankzij de Wasserstrich methode, waarmee de kleistenen na het bakken weer uit de mal worden gehaald, zal de collectie met haar unieke feel & touch zowel professioneel als bouwheer verrassen. Aquaral is verkrijgbaar in de tinten wit, grijs, bruin, geel en rood en leent zich voor een uiterst gevarieerd palet aan toepassingen wat architectuurstijl en combinatie met andere materialen betreft.

Wasserstrich?

Om een kleisteen na het bakken weer gemakkelijk uit de mal te kunnen verwijderen, wordt hij normaal bezand. Voor de Aquaral is dat niet het geval. Hij wordt uit de bakvorm gehaald met behulp van water, een methode die bekend staat als Wasserstrich. Door die aanpak krijgt de baksteen een lichtjes verweerd en geschaafd oppervlak, dat heel apart oogt en aanvoelt. Het lijkt alsof de gevelsteen zachtjes geborsteld is, een effect dat mooi contrasteert met de eerder ruwe randen die hem een robuust karakter geven.

Gemaakt voor het contrast

Die mix van eigenschappen maakt van de Aquaral een tijdloze gevelsteen die zich voegt naar elke architectuurstijl en geen enkele combinatie met een ander materiaal uit de weg gaat. Het beschikbare kleurenpalet, beschikbaar in Deens Formaat (± 228 x 108 x 54 mm), versterkt die heel ruime inzetbaarheid. De Aquaral wordt aangeboden in de tinten Ginger wit, Bark grijs, Mink bruin, Sable geel en Pepper rood en kan daarmee iedereen bekoren. Uiteraard kan de Aquaral collectie alle gekende technische kwalitatieve troeven van de Wienerberger gevelstenen voorleggen. Ga dus zeker even kennismaken met deze nieuwe kleitelg op de stand van Wienerberger.

 

www.wienerberger.be

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 21-02-19 – 03-03-19, Paleis 5, stand 309

Contacteer ons
Sabine Merlevede Communication - Marketing, Wienerberger NV/SA
Sabine Merlevede Communication - Marketing, Wienerberger NV/SA
Over Wienerberger

Wienerberger België maakt deel uit van de internationale Wienerberger groep. Het bedrijf werd opgericht in Wenen in het jaar 1819. Intussen is de groep uitgegroeid tot één van de grootste baksteenproducenten ter wereld met ook een sterke positie in de productie van kleidakpannen. Wienerberger streeft voortdurend naar vernieuwing met intelligente bouwconcepten en totaaloplossingen. De Wienerberger groep is actief aanwezig in 30 landen en stelt in 203 fabrieken circa 14.000 werknemers te werk.

Zowel door interne groei als door acquisities heeft Wienerberger op de Belgische markt van gevelstenen, binnenmuurstenen, kleidakpannen en -klinkers een sterke plaats ingenomen. Wienerberger België beschikt over 12 productievestigingen in ons land, met een totale personeelsbezetting van ca. 1.100 werknemers. De 18 kleigroeves liggen meestal in de nabije omgeving van de fabrieken. De hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Enkele bekende merknamen van de groep: Terca, Desimpel, Porotherm en Koramic.

Wienerberger
Kapel ter Bede 88
B-8500 Kortrijk